Badkamertrend: intelligente douchesystemen om te ontspannen

Persdossier - Batibouw 2018

Hoe wordt onze dagelijkse douche een ware wellnesservaring? De fabrikanten hebben begrepen wat wij nodig hebben en bieden intelligente douchesystemen aan voor unieke ontspannende of stimulerende ervaringen. De onmiskenbare troef van deze vernieuwingen: ze garanderen een zuinig waterverbruik en slaan onze voorkeuren op.

Emotion Wellfit van Hansa, water voor welzijn

Gezond door water: in die taak slaagt Hansa met glans dankzij het unieke Emotion Wellfit-systeem dat werd ontwikkeld in samenwerking met artsen, kinesisten en gezondheidsexperts.

Het systeem biedt een volledig nieuwe douche-ervaring en laat gebruikers het genezende effect van water letterlijk aan den lijve ondervinden. Met individueel te kiezen behandelingsprogramma’s voldoet Emotion Wellfit van Hansa aan de gewenste en benodigde behoeften om het welzijn te verbeteren.

De slanke en elegante Emotion Wellfit-thermostaat is daarvoor de basis. Om de weldoende waterbehandeling te starten, wordt eerst de handdouche geactiveerd. Via de "wellfit"-knop in het midden van de thermostaat, kan men vervolgens één van de drie behandelingsprogramma’s selecteren. Elk programma heeft een ander effect op het lichaam:

  1. Bij de "Recover"-functie zorgen intensieve cycli van koud water voor een cooldown-effect, zodat de spieren ontspannen. De ideale doucheoplossing na het sporten of een andere lichamelijke belasting.
  2. De "Relax"-functie met haar lange fasen van warm water heeft daarentegen een rustgevend effect. Ze kan de bloeddruk en het stressniveau doen dalen.
  3. Om de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam van energie te voorzien, is de "Reload"-functie met evenwichtige prikkels van koud en warm water optimaal. Ideaal om de dag goed te starten.

De hydrotherapiebehandeling stopt automatisch na de beëindiging van het programma en het water stroomt in de vooraf ingestelde temperatuur verder. Door een druk op de knoppen kan het actuele programma ook op elk moment tussendoor worden onderbroken. Bijzonder praktisch: een smartphone app om de programma’s te beïnvloeden is in de maak.

Het oppervlak uit veiligheidsglas aan de bovenkant is verkrijgbaar in grijs en wit. De thermostaat kan via grote en ergonomische draaiknoppen direct aan de voorkant bediend worden. Bovendien verhindert de "Thermocool"-functie dat de behuizing van de kraan te heet wordt.

Grohe SmartControl, de intelligente douche die de gebruiker begrijpt

Een verfrissende douche nemen, volledig afgestemd op de persoonlijke wensen, was nog nooit zo eenvoudig. Met het nieuwe Grohe Rainshower®-SmartControl-douchesysteem kan men gemakkelijk de favoriete douchestraal kiezen. Dankzij de innovatieve drukknoptechnologie is het personaliseren van de douchefuncties eenvoudiger dan ooit tevoren.  

Men kan het sproeipatroon selecteren en starten door op één van de knoppen op het wand gemonteerde frame te drukken en aan de knop draaien om het watervolume te personaliseren. De drukknoptechnologie is zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk dat zelfs kinderen ze intuïtief kunnen gebruiken. Hierdoor levert GROHE SmartControl een perfecte douche-ervaring voor elk lid van het gezin. Met de metalen thermostaatgreep kan de temperatuur van het water op comfortabele wijze vooraf worden ingesteld. De thermostaat heeft ook een SafeStop-knop die de temperatuur beperkt tot een maximum van 38 graden; om voorbij dit punt te gaan, moet de gebruiker bewust op de opheffingsknop drukken. De GROHE TurboStat®-technologie zorgt ervoor dat de gekozen temperatuur binnen een fractie van een seconde bereikt wordt en betrouwbaar gehandhaafd wordt totdat de gebruiker ervoor kiest om ze te wijzigen. De technologie gaat zelfs zo ver dat het systeem beschikt over een geheugenfunctie die de gekozen voorkeuren onthoudt. Bovendien voorkomt de GROHE CoolTouch®-technologie dat het oppervlak opwarmt, waardoor het risico op brandwonden wegvalt.

De vloeiend afgeronde en resoluut moderne vorm van het frame van het douchesysteem staat elegant in elke douche. De robuuste, vlak met de wand gemonteerde behuizing combineert een futuristische look met speelse interactie. Het vlakke oppervlak wordt bedekt door een rekje van veiligheidsglas om shampoo, douchegel en andere lichaamsverzorgingsproducten op te plaatsen.

GROHE SmartControl is verkrijgbaar als onderdeel van een GROHE Rainshower®-systeem met een innovatieve hoofddouche en een handdoucheset. De ruitvormige GROHE Rainshower® 360-hoofddouche weerspiegelt de elegante lijnen van het frame. Deze douche meet een indrukwekkende 360 bij 220 mm en maakt gebruik van een hoogwaardige metalen douchebasis om een brede en uniek zachte GROHE Rain O2- of Rain-straal te produceren. 

 

Download het volledige persdossier van FACQ via de link onder de foto’s.

De foto’s kunnen gedownload worden vanuit de mediagallerij.

Klik hier om het persdossier in NL te downloaden.

PDF - 2.3 Mb

Téléchargez le dossier de presse complet en FR ici.

PDF - 2.3 Mb

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met