De intelligente badkamer, voor optimale veiligheid

Herfst 2017 - Trends voor de badkamers

Een lek, een verstopte spoelbak, een gebarsten leiding: water kan snel voor problemen zorgen. Er verspreiden zich al vlug vele liters door het huis en dan is het nodig om onmiddellijk te reageren om wateroverlast te vermijden. Bij waterschade worden in één op twee gevallen ook de muren beschadigd en in 83% van die situaties ontstaat er schimmel, wat op termijn gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Heel wat producenten, zoals GROHE en HONEYWELL, hebben daarom oplossingen ontwikkeld om ook de kleinste waterlekken in huis meteen op te sporen.

 

1. De watersensoren GROHE Sense en GROHE Sense Guard en hun app GROHE Ondus

GROHE heeft twee innovatieve oplossingen ontwikkeld voor het slimme huis.

De eerste is de intelligente watersensor GROHE Sense: deze sensor detecteert waterlekken, controleert de omgevingstemperatuur, de vochtigheidsgraad en het risico op bevriezing en verwittigt de bewoners als deze niveaus te laag of te hoog zijn. Het systeem is verbonden met het WiFi-netwerk en makkelijk zelf te installeren. Het toestel plaatst men zelf onder de wastafel in de badkamer of de keuken, dichtbij de wasmachine of de vaatwas of in kamers waar de risico’s groter zijn. De verlengkit GROHE Sense vormt de ideale oplossing voor moeilijke locaties of bijzonder smalle en slecht bereikbare plaatsen. 

De tweede oplossing is de GROHE Sense Guard: dit intelligent controlemechanisme wordt geïnstalleerd op de hoofdwaterleiding en meet de druk, temperatuur en het waterdebiet en meldt het als er een risico op bevriezing is of als er micro-lekken zijn. In geval van leidingbreuk onderbreekt het de watertoevoer automatisch.

Deze intelligente sensor wordt rechtstreeks op de belangrijkste waterleiding van de woning geplaatst. De installatie gebeurt door een professionele installateur die het werk in minder dan een uur klaart.

De combinatie van de GROHE Sense Guard met GROHE Sense maakt het waterbeveiligingssysteem compleet. Deze beschermingssystemen tegen waterschade worden beheerd door de GROHE Ondus-app. Deze app garandeert een optimale bescherming en geeft de gebruiker de mogelijkheid om de GROHE Sense en de GROHE Sense Guard altijd en vanop eender welke plaats te controleren en besturen.

De gebruiker ontvangt alarmmeldingen op zijn smartphone als er een waterprobleem is in het huis. De watervoorziening kan dan via de app onderbroken worden om grotere schade te vermijden.

De app biedt eveneens een functie die de gebruiker de kans geeft om zijn waterverbruik op te volgen.

2. Lyric W1 Wi-Fi van HONEYWELL, de lek- en vorstdetector, altijd en overal

Voor meer comfort, veiligheid en controle heeft Honeywell de Lyric W1 Wi-Fi ontwikkeld: een apparaat met een temperatuur- en vochtigheidssensor waarmee waterlekken of abnormaal hoge vochtigheid gedetecteerd kunnen worden, net als het risico op vorst.

Zodra een probleem gedetecteerd wordt, laat het apparaat een sirene afgaan in het huis en stuurt het een melding naar de smartphone of de tablet van de bewoners.

De installatie van het systeem is gemakkelijk, er is alleen een WiFi-aansluiting nodig en de app Lyric moet gedownload worden. 

De sensor werkt op een batterij met een levensduur van ongeveer 3 jaar en kan ook voorzien worden van een flexibele sensorkabel van 1,2 m (uitbreidbaar tot 150 m) om onder risicovolle apparaten geplaatst te worden. 

De detector vereist geen enkel bijzonder onderhoud. Er wordt zelfs een melding gestuurd naar de bewoner als de batterijen vervangen moeten worden.

Klik hier om het persdossier te downloaden.

PDF - 1.2 Mb

Helene Tuypens

Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met