De realtimeoplossingen van het Groene Huis van FACQ

8 thema's en tal van oplossingen voor een milieuvriendelijke woning

FACQ maakt gebruik van de 60e editie van Batibouw om voor het eerst haar nieuwe innoverende en praktische hulpmiddelen voor te stellen aan consumenten die op zoek zijn naar betere oplossingen voor verwarming, woningventilatie en regenwaterrecuperatie. Het Groene Huis van FACQ ondergaat een verregaande lifting en wordt een augmented reality hulpmiddel voor de consument dat een antwoord geeft op alle vragen over zuinigere en milieuvriendelijkere duurzame oplossingen voor hun woning.

FACQ beschikt al verschillende jaren over een "Groene Huis"-ruimte in haar showrooms. De onderneming wil op een pedagogische manier doeltreffende oplossingen voorstellen die onlosmakelijk deel uitmaken van haar productengamma: condensatieketels, installaties voor zonne-energie, geothermische systemen, houtkachels, krachtige rookkanalen, vloerverwarming, regelsystemen, regenwaterrecuperatie, waterbehandeling, zuiveringscircuits en ventilatiesystemen.

Vanaf 2019 zal FACQ het Groene Huis aanbieden in de vorm van een augmented reality hulpmiddel, waarbij het huis in zijn geheel zal voorgesteld worden met concrete oplossingen voor een zuinigere en milieuvriendelijkere habitat.

"We willen onze klanten concreet laten zien hoe en hoeveel ze kunnen besparen op hun energiefactuur," licht Pascale Curias, marketing manager bij FACQ, toe.

Dankzij deze nieuwe tool kan de klant door de woning lopen en kamer per kamer kennismaken met de voorgestelde oplossingen.

In het nieuwe Groene Huis met realtimeoplossingen van FACQ worden acht thema's in de kijker gezet:

  1. De verwarmingselementen omvatten als oplossing klassieke radiatoren of sierradiatoren en vloerverwarmingssystemen. Nieuwe radiatoren verbruiken zeer weinig water en maken dus een besparing mogelijk van rond de 15%. De nadruk ligt ook op de optimale combinatie van vloerverwarming en radiatoren.
  2. De ketels zijn goed voor 35% besparing op de factuur. FACQ biedt meerdere modellen van verschillende fabrikanten aan, zoals Bosch, Vaillant, Bulex of Remeha.
  3. Tot 75% van de noodzakelijke energie wordt uit de natuur gehaald. FACQ biedt meerdere oplossingen om deze duurzame energiebronnen te benutten: warmtepompen lucht-water, warmtepompen bodem-water of hybridewarmtepompen, thermodynamische boilers, enz. Deze oplossingen maken een besparing mogelijk van bijna 60% op warm water en 35% op verwarming.
  4. De oplossingen van FACQ garanderen ook een betere ventilatie van de woning: systeem C, systeem D of badkamerventilatoren. Ze maken een warmteterugwinning tot 90% mogelijk.
  5. FACQ stelt ook verschillende oplossingen voor langs de ene kant voor de individuele regeling van de verwarming, aangepast aan ieders persoonlijke leven dankzij een geconnecteerde thermostaat, en langs de andere kant voor de warmwaterregeling dankzij een geconnecteerde boiler. Met de juiste temperatuurregeling kan wel 15% energie bespaard worden.
  6. In de portefeuille van beschikbare oplossingen bij FACQ zitten tevens intelligente oplossingen voor een grotere veiligheid inzake waterverbruik. De Grohe Sense Guard of het veiligheidssysteem Honeywell Lyric zijn ideaal om waterschade tegen te gaan.
  7. FACQ biedt ook oplossingen voor waterbehandeling, met filters en waterontharders van BWT.
  8. Regenwaterrecuperatie maakt een energiebesparing mogelijk van 71 liter water per dag per persoon. FACQ biedt oplossingen aan van de merken Grundfos en Wilo.

Steunend op haar 139 jaar expertise zorgt de onderneming FACQ aanhoudend voor vernieuwende tools om zowel particulieren als vakmensen in de sector te helpen bij de inrichting van hun sanitair of hun systemen voor verwarming, ventilatie en regenwaterrecuperatie.

In de loop van het jaar 2019 zal FACQ haar augmented reality hulpmiddel Het Groene Huis installeren in enkele van haar nieuwe showrooms, zoals die van Kuurne, Zaventem en Anderlecht.

Klik hier om het persbericht te downloaden.

DOC - 45 Kb

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met