In 2019 krijgen wastafels een kleurtje en bestaan ze uit nieuwe materialen

BATIBOUW 2019 - De ultramoderne wastafel die alles aankan

Fabrikanten van sanitaire voorzieningen blijven investeren in stevige en duurzame materialen. Tegenwoordig tooit de badkamer zich in allerlei kleuren en materialen, zelfs de kleinste details worden gepersonaliseerd. In het kader van Batibouw pakt Facq uit met dé trend voor 2019: de wastafel in gekleurd glas of HPL met de uitstraling van marmer, beton of hout.

Het nieuwe materiaal van Inda: onverwoestbaar HPL

HPL (High Pressure Laminate) is het perfecte materiaal voor vochtige omgevingen. Het is immers bestand tegen vocht en waterdamp.

Het nieuwe materiaal dat Inda voorstelt, kan worden verwerkt tot een geïntegreerd wastafelblad (met een hoogte van 1 cm) voor op een basismeubel óf tot een console (met een hoogte van 14 cm) met geïntegreerde wastafel. HPL is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen (Lava, Calacatta, Texas, Oregon) en kan in de badkamer de illusie wekken van hout, natuursteen of marmer. Het materiaal past dus ook bij iedere stijl en hoort thuis in elke badkamer.

HPL beschikt over verschillende interessante eigenschappen. Zo is het antibacterieel, kras-, schok- en waterbestendig, en bestand tegen chemische en organische stoffen. Het is onderhoudsvriendelijk en mag probleemloos in contact komen met voedingswaren. Het is ook vuurvast en bestand tegen temperaturen tot 170°.

Een absolute aanrader? Een wastafel met drainagesleuf. Die voert het water op een esthetische manier af. Inda biedt ook een wastafel met uitneembare bodem aan: een discrete oplossing voor wanneer de wastafel niet meer nodig is. 

De elegant ogende glazen wastafel van Delpha en Sanijura

Fabrikanten Delpha en Sanijura brengen in 2019 hulde aan het moderne wastafeltablet in glas.

Het blad in gepolijst glas van Delpha vindt aansluiting bij een bijzonder hippe esthetiek. Het uniforme uitzicht en de delicate, donkere kleur laten het geheel schitteren. Het blad en de waskom zijn vervaardigd uit gehard glas - aan de onderkant gelakt - en gegoten in één geheel met een glad oppervlak en een comfortabele diepte. Het glazen wastafeltablet van Delpha is 1,5 cm dik en wordt verkocht in 2 kleuren: metaalgrafiet en wit.

Bij Sanijura verleent de wastafel in matglas de badkamer een verfijnde uitstraling. In 2019 wordt het gamma glazen wastafels uitgebreid met twee nieuwe afwerkingen: brons en eucalyptus. Die nieuwe, trendy afwerkingen passen perfect bij meubilair in imitatiehout of in gelijkaardige tinten.

Glas op basis van zand en kalium of natriumhydroxide vormt geen goede voedingsbodem voor microben en bacteriën. De glazen wastafels van Delpha en Sanijura vereisen bovendien geen specifiek onderhoud. Een glazen wastafelblad is erg hygiënisch en niet-poreus, waardoor er geen vlekken achterblijven.

Richtprijzen

Richtprijs voor een dubbele wastafel van Inda van 160 x 54 cm: € 2.350,00 (excl. btw) met uitneembare bodem en € 3.087,00 (excl. btw) met drainagesleuf.

Richtprijs voor een dubbele wastafel van Delpha van 140 cm: € 929,00 (excl. btw).

Richtprijs voor een dubbele wastafel van Sanijura van 140 cm: € 1.154,00 (excl. btw).

Klik hier om het persbericht te downloaden.

DOC - 43 Kb

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met