Nieuwe FACQ-showroom in Limburg

FACQ breidt uit in Vlaanderen

De juiste keuze maken voor een douchesysteem, een nieuwe wastafel, een trendy kraan of gewoon een praktische opbergkast, passend bij eigen smaak en budget is niet altijd eenvoudig voor wie zijn badkamer wil inrichten of renoveren. Sinds 18 april is de volledig nieuwe FACQ-showroom in Hasselt open voor interessante tips, nieuwe ideeën en inspiratie voor de inrichting van de badkamer. Als Belgische specialist in de sanitair- en verwarmingssector  wilt FACQ steeds dichter bij zijn klanten staan, zowel bij de installateurs als de particulieren, wat het bedrijf ertoe bracht zijn aanwezigheid tot in Limburg uit te breiden.

Uitbreiding van FACQ: 14de showroom

De nieuwe Hasseltse showroom weerspiegelt de ambitie van FACQ als groeiende nationale speler in zijn sector. In december van vorig jaar laatstleden opende het nieuwe sanicenter de deuren voor de professionals uit de streek. Nu is het de beurt aan de showroom. “Wij geloven sterk in het potentieel van deze regio. Deze uitbreiding ligt in de lijn van ons groeibeleid binnen België,” legt Pascale Curias uit, de marketingverantwoordelijke van FACQ.

Ideale ligging en maximale visibiliteit

De nieuwe showroom met een oppervlakte van 3.000 m² ligt net naast het nieuwe sanicenter in de nabijheid van de Herkenrodesingel, de ring van Hasselt. Het gebouw geniet dus van maximale zichtbaarheid en is gemakkelijk toegankelijk via een druk gebruikte verkeersas. Het sanicenter en de showroom samen bezetten een oppervlakte van 4.000 m², volledig gewijd aan sanitair en verwarming. Een deel is uitgerust voor professionals en aan de andere kant bevindt zich het stuk voor particulieren.

De volledig nieuwe showroom valt op: een groene toren in polycarbonaat, met achtergrondverlichting, in architectonische betonpanelen. “De stad Hasselt verleende ons veel vrijheid en liet ons een innoverend gebouw creëren,” vertelt Pascale Curias. De showroom geniet van veel daglicht dankzij de grote brede ramen. Langs een houten hellend vlak bereiken de bezoekers de tweede verdieping. De nieuwe FACQ-showroom biedt 3.000 m² producten, onderverdeeld in duidelijk afgescheiden zones.

Inspiratie voor elke bezoeker

De FACQ-showroom is ingedeeld in themazones. Net voorbij de inkomhal kan de bezoeker de verschillende badkamers bezichtigen, onderverdeeld volgens de vier stijlen van FACQ: cottage, metropolitan, trendy en classic.

De vele badkamerelementen zijn per categorie uitgestald: kraanwerk, bad, douche, toilet enverschillende meubels en accessoires. De bezoeker kan zo gemakkelijk de verschillende elementen met elkaar vergelijken of in een oogwenk vinden wat hij nog nodig heeft.

De showroom bevat eveneens een zone “mini-badkamers”, net als “badkamers aan kleine prijzen” en tenslotte ook een “keuken”-zone. Via didactische panelen kan de bezoeker info en tips verkrijgen voor de inrichting van zijn badkamer.

De verwarmingstechnieken en de mogelijkheden in het kader van hernieuwbare energie worden behandeld in de zone die aan het Groene Huis gewijd is: condensatieketels, warmtepompen, recuperatie van regenwater, ventilatie, alles wordt er tot in de kleinste details uitgelegd. De bezoeker die een meer ecologische woning wenst of een passief- of laag energiehuis wil bouwen vindt er een antwoord op al zijn vragen, en kan zo bij zijn installaties het passende materiaal kiezen.

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met