Nieuwe vormen, innovatieve materialen en diverse kleuren

Een waaier aan nieuwigheden en trends in de badkamer voor deze herfst

Liefhebbers van moderniteit en een strakke stijl zullen zeker bekoord worden door de huidige badkamertrends: geometrie, ronde en organische vormen, in combinatie met nog dunnere en fijnere materialen, en dit alles in glanzende of matte felle kleuren.

Of het nu gaat om badkuipen, wastafel of spiegels, de geometrische trend komt overal terug. Er zijn steeds meer ronde vormen, met ultrafijne lijnen in innovatieve materialen. Dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen zijn dunnere afwerkingen mogelijk en kan men originele grafische vormen creëren die nog duidelijker tot uiting komen.

De trend grijpt terug naar de basis, zonder te vervallen in een steriel en kil minimalisme. Deze herfst stellen de fabrikanten nieuwe materialen voor, zoals hars, keramiek en titaanstaal, die gebruikt worden in de uitholling van de nieuwste wastafels en badkuipen.

Deze trend gaat gepaard met nieuwe kleuren, denk aan matte of glanzende pasteltinten, om de badkamer de originele toets te geven die bij ons past. Deze herfst zien we hoofdzakelijk de kleur terracotta, "gebakken aarde" in het Italiaans. Deze warme kleur herinnert ons aan de vakantie en brengt de zon tot in onze badkamer, voor een intens gevoel van welzijn.

Uiteraard krijgt ook het praktische aspect van de elementen de nodige aandacht: zelfs onder de douche stellen de fabrikanten nieuwe onontbeerlijke en praktische accessoires voor met een verfijnd ontwerp.

Dit zijn de nieuwigheden van FACQ voor de herfst 2019:

  • Ipalyss van Ideal Standard
  • IXMO solo van KEUCO
  • BetteCraft van Bette
  • Cristalmood van Antonio Lupi
  • Doucherek van KEUCO

 1) ​ ​ ​ ​ ​ Wastafels in warme tinten en fijne keramiek

Een strakke stijl zorgt niet noodzakelijk voor een koele sfeer. We mogen niet vergeten dat de badkamer een plaats is waar we ons goed moeten voelen en waar het aangenaam vertoeven is. Tegenwoordig zijn matte kleuren erg in trek om een moderne badkamer op te vrolijken. Vanaf september 2019 stelt FACQ de nieuwe wastafels Ipalyss van Ideal Standard voor. Ze zijn te verkrijgen in tien nieuwe kleuren, gaande van pasteltinten over granaatappelrood tot aardetinten.

Deze wastafels hebben een ultrafijne vormgeving die mogelijk gemaakt is dankzij de revolutionaire keramiek Diamatec, waarvan de robuustheid grondig getest en vergeleken werd door de fabrikant. De extreem sterke en duurzame opbouwwaskommen hebben randen van amper 3,8 mm. Ze zijn te verkrijgen in drie uitvoeringen: zonder overloop, met overloop en met overloop en kraanvlak.

2) ​ ​ ​ ​ ​ Minimalisme tot onder de douche

Minimalisme zorgt ervoor dat we ons kunnen richten op wat belangrijk is en, ook deze herfst, wordt in de douche alles wat overbodig is, weggelaten, dankzij de vernieuwende technologie IXMO solo van Keuco. Het hele douchesysteem bestaat uit één enkel inbouwelement met een thermostatische mengkraan, een stopkraan en een slangaansluiting in één module. Enkel dit element dient op het water aangesloten te worden en aan de muur bevestigd. Het resultaat is een volledige vrijheid bij het ontwerpen van de badkamer en een aanzienlijk eenvoudigere installatie.

De bediening van de nieuwe IXMO solo is eenvoudig en intuïtief: het watervolume wordt aan de voorkant geregeld, de temperatuur aan de achterkant. De slangaansluiting is eveneens geïntegreerd.

3) ​ ​ ​ ​ ​ Handmatig gevormde wastafel met royale vorm

Deze herfst stelt FACQ BetteCraft voor, de nieuwe waskom van Bette. De fijne en strakke lijnen, de afgeronde vorm en het royale uitzicht illustreren perfect de actuele geometrische trend. De nieuwe wastafel is te verkrijgen in 500 kleuren (mat, glanzend, pastel, fel) en kan daardoor afgestemd worden op alle badkamerstijlen.

Alle blikken zijn gericht op de natuurlijke elegantie. De must: ze is handmatig gevormd uit titaanstaal en vervolgens van binnen en buiten geglazuurd. Dankzij de zijwanden die naar boven toe steeds dunner worden, krijgt de royale vorm een organische en zachte uitstraling die aan de badkamer een eenvoudige modernistische toets geeft.

4) ​ ​ ​ ​ ​ Een unieke en ultramoderne badkuip of wastafel in hars

De gekleurde transparante materialen geven een originele en moderne toets aan de badkamer, zonder minimalistisch te worden. Hiertoe heeft de designer Antonio Lupi, die deze herfst bij FACQ sterk in de belangstelling staat, een nieuwe hars ontwikkeld met buitengewone technische eigenschappen. Het nieuwe materiaal is ontworpen met het oog op lichte en zachte badkuipen en wastafels en maakt het mogelijk om zachte en warme vormen te creëren, waarin het water de hoofdrol speelt. Ook de terracottatoets, de trend van deze herfst, is aanwezig in de creaties van Antonio Lupi.

Elk element wordt met de hand in vormen gegoten en vervolgens opgeschuurd om alle onzuiverheden aan binnen- en buitenkant te verwijderen. Net alsof het gaat om één enkele steen is elke badkuip en elke wastafel van de nieuwe collectie Cristalmood uniek, met kleine verschillen in kleur en grootte, met al dan niet duidelijk aanwezige luchtbelletjes, die elk voorwerp een eigen ziel en authenticiteit verlenen. Door het transparante oppervlak kan men het water zien stromen, de bewegingen observeren en de kracht volgen.

5) ​ ​ ​ ​ ​ Ultrapraktisch en design doucherek

In de douche stapelen de shampoos en douchegels zich al snel op, vooral als men met meerdere personen onder één dak woont. Ze nemen bovendien vaak veel plaats in. Deze herfst stelt FACQ een revolutionair accessoire voor: het nieuwe doucherek van KEUCO, te verkrijgen in verschillende afmetingen (tot één meter) en in meerdere kleuren (zwart, wit, chroom, alu). Dankzij de afwerkingen in witgelakt of diepzwart aluminium zorgt dit doucherek voor een elegant design in de douche.

Praktisch: het rek kan met een zelfklever, zonder boren, gemakkelijk bevestigd worden. En voor het schoonmaken haalt men het rek gewoon van de muur.

Naast de wandmodellen bestaat ook een uitvoering die men aan de glazen douchewand kan ophangen. Dankzij het moderne rechtlijnige design kan dit nieuwe accessoire van KEUCO op vrijwel alle meubelstijlen afgestemd worden.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met