Welk verwarmingssysteem kiest u best?

Tips en nieuwigheden herfst 2018

De herfst is vaak het moment waarop we de verwarmingsketel en verwarming weer aanzetten, zeker nu er koudere dagen op komst zijn. Het is ook de gelegenheid om te kijken of de installatie nog correct werkt en om zich af te vragen of het verwarmingssysteem nog is aangepast aan onze behoeften. FACQ maakt een overzicht om de particulier zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn keuze.

Hoe kiest u een verwarmingssysteem?

Een verwarmingssysteem moet aangepast zijn aan het type woning en het gewenste warmteafgiftesysteem: radiatoren, radiatoren op lage temperatuur, vloerverwarming... Als de klant zijn woning wilt renoveren, een nieuwe woning of zelfs een appartementsgebouw wilt bouwen, dan verschillen de verwarmingsbehoeften. 

Bij een warmtepomp als systeem voor warmteproductie kiest de klant best voor vloerverwarming of (ventilator)-convectoren in plaats van voor radiatoren die hogere temperatuurregimes vereisen. Omvat de installatie traditionele radiatoren en vloerverwarming, dan gaat hij best voor een warmteproductie via een gas- of stookolieketel”, zo luidt de uitleg van François Jambe, FACQ-adviseur.

Comfort gegarandeerd dankzij vloerverwarming in combinatie met radiatoren

Vloerverwarming biedt heel wat voordelen: ze verwarmt de leefruimtes via een netwerk van kanalen in de vloer en de warmte wordt zo uniform verspreid. Dit systeem voor warmteafgifte is vaak aangewezen voor grote ruimtes zoals de zitkamer en de eetkamer. Het is interessant om dit systeem te combineren met radiatoren in de badkamer of de slaapkamers, aangezien de warmte zich langzaam verspreidt.

Combineer voortaan vloerverwarming en radiatoren met warmtepomp

FACQ raadt de particulier aan om vloerverwarming te combineren met de nieuwe radiatoren Ulow-E2 van Radson, die sinds september beschikbaar zijn.

Deze innovatieve radiatoren verenigen stralings- en convectiewarmte dankzij de geïntegreerde ventilatoren en bieden het gewenste warmtecomfort, ook bij de laagste thermische regimes.” vertelt François Jambe.

Deze radiatoren werden specifiek ontworpen voor verwarming op basis van hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp.

Dankzij de radiatoren Ulow-E2 van Radson is het mogelijk om slechts een enkel temperatuurregime te gebruiken dat vloerverwarming en radiatoren combineert. Het is de perfecte oplossing om te profiteren van de flexibiliteit en de reactiesnelheid van een radiator en van alle voordelen van vloerverwarming”, besluit de FACQ-adviseur.

Esthetische systemen voor warmteafgifte voor elk interieur

Voortaan kunnen particulieren kiezen voor radiatoren die zich perfect aanpassen aan de stijl van hun interieur. De afmetingen kunnen worden aangepast aan de ruimtes waar ze geïnstalleerd zullen worden. In de badkamer oogt een plintradiator discreet, of nog beter, een handdoekdroger combineert design en functionaliteit.

Bij de nieuwigheden van FACQ in 2018 zien we de Zehnder Roda Spa Air, een design handdoekdroger bestaande uit een krachtige verwarmende ventilator die op elk moment een aangenaam warme badkamer garandeert. Niva Bath van Vasco is eveneens een niet te missen model bij FACQ: deze radiator combineert op een intelligente manier een met precisie afgestelde verwarmingsmethode met mooi ontworpen en handig verborgen opbergmodules.

In een grote zitkamer zijn paneelradiatoren de ideale oplossing.

“De radiatoren kunnen aangepast worden aan elke ruimte waardoor esthetiek, discretie en efficiëntie gecombineerd worden”, zo meent François Jambe.

Globale oplossingen voor het welzijn van alle bewoners

Elke ruimte in de woning heeft vaak andere verwarmingsbehoeften. Sterker nog, de behoefte aan warmte hangt zowel af van de ruimte als van de gebruiker. FACQ denkt daarom na over globale oplossingen voor comfort in huis en doet dat met behulp van Het Groene Huis. Vloerverwarming in combinatie met hernieuwbare energie is bijvoorbeeld vaak een efficiënte en comfortabele oplossing, maar niet noodzakelijk voor elke ruimte. Denk onder andere aan de slaapkamers die geen behoefte hebben aan permanente verwarming. Maar voor een student in de blok is het dan weer erg praktisch om zijn ruimte te kunnen verwarmen in functie van zijn behoeften. Een radiator is dan vaak de beste optie.

Het Groene Huis van FACQ is een toegankelijke ruimte in de showroom waar de bezoeker meer inlichtingen en advies kan inwinnen over een betaalbare en milieuvriendelijke woning. FACQ stelt alvast enkele doeltreffende oplossingen voor uit het volledige assortiment: condensatieketels, zonne-energie, aardwarmte, verwarmingsketels op hout, efficiënte schoorstenen, vloerverwarming, circulatiepompen, regenwaterrecuperatie, waterbehandeling, warmwaterlus en verluchting.

Download het persbericht in Word

DOC - 46 Kb

Helene Tuypens

Project manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met