Zuivere badkamers met perfect design

Herfst 2017 - Trends voor de badkamers

Badkamers blijven een lust voor het oog: een elegant design garandeert een sfeer van welzijn en voldoet aan alle wensen van de gebruikers. Een opvallende trend van deze herfst is de opkomst van het Scandinavische design in de badkamer. In de jaren ’20 zorgde dit al voor een esthetische revolutie en nu is deze stijl terug in volle kracht aanwezig en tijdlozer dan ooit. Vandaag de dag zijn het design en de natuurlijke materialen toegankelijker voor iedereen wat zorgt voor een verfijnde, elegante en levendige badkamer. De laatste jaren gaan consumenten ook meer en meer op zoek naar een gepersonaliseerde inrichting van de badkamer. De markt speelt hier gretig op in en komt met nieuwigheden die hier steeds verder in gaan. Zo is het voortaan zelfs mogelijk om de douchebak een persoonlijke toets te geven.

 

1. Een douchebak in een origineel design met ViPrint van Villeroy & Boch

Vanaf dit jaar is het mogelijk om de badkamer een unieke toets te geven dankzij het gepersonaliseerde aanbod van ViPrint van Villeroy & Boch. Dit nieuwe concept biedt een decor in een origineel design voor de Subway Infinity douchebakken en biedt nieuwe mogelijkheden om de eigen stijl te verwezenlijken.

Van geherinterpreteerde klassiekers, tegelmotieven, natuurlijke aspecten tot grafische structuren: er bestaan in totaal 20 unieke decors. Heel wat mogelijkheden dus voor een individuele inrichting op basis van vier verschillende designstijlen:

  • Inspired by Nature kiest rechtuit voor kleur: heldere houtstructuren, Noords natuurlijk ogende steenoppervlakken of blue lagoon watereffecten brengen de natuur binnen in de badkamer.
  • Inspired by Heritage herschrijft de historische patronen van de beroemde Mettlachplaten. Het decor bij uitstek om de douche een verfijnde sfeer te geven, de oudheid waardig.
  • Inspired by Geometry combineert geometrische patronen met grafische structuren en vormt zo een bijna ruimtelijke diepte.
  • Inspired by Tiles vindt z’n inspiratie in de populairste tegels van Villeroy & Boch, en laat de lijnen en motieven van de tegelvloer doorlopen in de douche.

De gepersonaliseerde ViPrint douchebakken zijn beschikbaar in 19 standaardmaten, van 900mm lengte op 700mm breedte voor de kleinste en tot 1500mm op 900mm voor de grootste douches.

De troef van de ViPrint-decoratie: het wordt vlak ingebouwd, zodat men zonder problemen naadloos de douche in kan stappen. Verder zijn deze ook voorzien van een antisliplaag, bieden ze een goede kleurvastheid en zijn ze heel gemakkelijk te reinigen.

2. Léo van Inda, de perfecte synthese tussen Italiaanse design, functionaliteit en budget – EXCLUSIEF BIJ FACQ

Léo van Inda is hét nieuwe badkamermeubel met moderne look en zuivere lijnen voor een badkamer in industriële stijl.

In de keuken was deze stijl al een topper in 2016, en dit jaar doet de matte lak ook z’n intrede in de badkamers. Naast de afwerking “glanzend lak” ligt de bijzonderheid van deze nieuwe collectie in de voorgestelde “mat lak” afwerking. Deze afwerking biedt twee belangrijke voordelen: vingersporen zijn niet zichtbaar en het voelt zacht aan.

Het nieuwe meubel Léo met twee lades is te verkrijgen in negen trendvolle kleuren. Door het in het front geïntegreerde handvat oogt het meubel zeer modern. De geïntegreerde wastafelbladen in mineraalmarmer of keramiek en de Léa-accessoires in chroom gaan perfect samen met de pure stijl van het geheel. 

Met Léo van Inda, wordt de Italiaanse stijl, elegant en verfijnd, toegankelijk. De talrijke hoge elementen, rekjes en kolomkasten die de collectie aanvullen bieden optimale opbergmogelijkheden.

3. Een badkamer in Scandinavisch design met Mya van BurgbadEXCLUSIEF BIJ FACQ

De Scandinavische stijl vindt z’n inspiratie in de natuur: eenvoudig en functioneel. Al decennialang aantrekkelijk dankzij het karakter, de grafische vormen en de kleuren. Nu is deze geherinterpreteerde vintage stijl helemaal terug in onze badkamer en zorgt er voor een frisse bries.

De warme ontspannen elegantie van Mya brengt openheid, licht en verfijning in de badkamer. Delicaat hout, edel leder, mat keramiek… dankzij het veelvoud aan materialen, kleuren en motieven kan men de oppervlakken van de nieuwe Mya-meubels van Burgbad aanpassen aan de eigen smaak. Voor een lichte toets is er de variant in natuurlijk heldere eik en fluweelwit keramiek. Voor een donkerder geheel is er de afwerking met zwarte eik en keramiek.

Het design van de Burgbad-meubels herinterpreteert het verleden en verzoent dit met de hedendaagse comforteisen: de grote klassieke lijnen zijn tot het essentiële beperkt, zowel voor apart staande meubels als voor de talrijke intelligent herontworpen accessoires zoals de bank, de handdoekdrager, de staande spiegel, de linnenmand, enz.

Deze hoogwaardige meubels passen in elke ruimte, zijn nooit te zwaar en bewijzen dat elegantie niet enkel voorbehouden is voor de grote badkamers. Er worden twee formaten aangeboden voor de wastafeleenheid: 650mm breedte voor kleine ruimtes of het royale model met een breedte van 1200mm. 

Klik hier om het persdossier te downloaden.

PDF - 1.2 Mb

Helene Tuypens

Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met