Badkamertrend: creatief kraanwerk

Persdossier - BATIBOUW 2018

Vroeger moest een kraan stevig, duurzaam en praktisch zijn. Tegenwoordig speelt ook de look een grote rol in de keuze van het kraanwerk. Vooral de kleur, de vorm, de straal en de bekleding van de kranen zorgen voor een bijzondere uitstraling van de badkamer. Men kan zijn creativiteit volledig de vrije loop laten om de badkamer naar eigen smaak af te werken, en dit allemaal binnen het budget.

Designo van Hansa: schoonheid tot in de druppels

En als handen wassen nu eens een volledige sensitieve en visuele ervaring zou worden? Dat is wat de Designo-serie van Hansa wil bereiken. Alle wastafelmodellen uit de Designo-serie van Hansa worden gekenmerkt door een slanke, ronde doorsnede die in een zacht afgeronde, kwadratische basis eindigt. De apotheose: het luxueuze model in rosé goud, uitgerust met een unieke mikado-straalvormer. Het water wordt verdeeld in vele door elkaar kruisende stralen en stroomt als een net de wasbak in. Deze trendkleur biedt badkamers een bijzondere expressie die door de elegante, zachte rondingen van de mengkraan knap wordt benadrukt. 

In de Designo-serie van Hansa kan men kiezen uit klassieke mengkranen, kranen met bediening aan de zijkant of stijlvolle hoge varianten. De doorstroomhoeveelheid is bij alle kranen beperkt tot een zuinige zes liter.

Alle modellen zijn beschikbaar in diverse hoogtes, uitlopen en oppervlakken en onderscheiden zich door hun bijzonder comfortabele gebruik.

De Designo-serie van Hansa is ook te verkrijgen in contactloze kranen. Deze kranen bieden talrijke voordelen op het vlak van hygiëne, comfort en ecologie.

Alessi Swan van Hansa: volmaakte elegantie

Met het model Alessi Swan van Hansa en zijn sierlijke en elegante vorm die doet denken aan een zwaan reikt de creativiteit op het gebied van kranen tot in de keuken. Deze unieke kraan is het resultaat van de samenwerking met de Italiaanse designer Alessi. Alessi Swan van Hansa is de exclusieve keukenkraan bij uitstek.

Het ontwerp van de elegante bedienhendels van de kraan is gebaseerd op de vleugels van een zwaan. De linkerhendel regelt de waterhoeveelheid, de rechterhendel de temperatuur. De kraan biedt een fascinerende 360°ervaring aan haar gebruiker: naargelang van de positie van de waarnemer ontplooit zich een verschillend beeld.

Het lichaam van de zwaan bevat intelligente technologische functies. Een LED-display op de rechterhendel toont de temperatuur van het water. Als deze 32° overschrijdt, wordt de LED rood. Zodra de temperatuur 45° bereikt, begint de rode LED te knipperen, om de gebruiker te waarschuwen.

Ook zeer praktisch: de Tiptronik-Flextoets als "afstandsbediening" op de gootsteen. Met een simpele druk op de knop begint het water te stromen. De watertemperatuur kan op voorhand ingesteld worden met de rechterhendel van de kraan. Door opnieuw op de knop te drukken, stopt de waterstroom onmiddellijk. De veiligheidsstop wordt automatisch ingeschakeld na 60 seconden.

 

Download het volledige persdossier van FACQ via de link onder de foto’s.

De foto’s kunnen gedownload worden vanuit de mediagallerij.

Téléchargez ici le dossier de presse en français.

PDF - 2.3 Mb

Klik hier om het persdossier in NL te downloaden.

PDF - 2.3 Mb

Helene Tuypens

Project manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met