Badkamertrend: een zuiver of gekleurd design voor elke stijl

Persdossier - Batibouw 2018

Zelfs wanneer men zich moet haasten blijft de badkamer een ruimte waar ontspanning mogelijk moet zijn. Standaardafmetingen, klassieke kleuren en materialen volstaan niet meer. We willen onze keuze afstemmen op onze eigen smaak en de badkamer moet dus in de lijn liggen met de rest van onze woning. Dankzij het design, de kleuren en de vormen kan voldaan worden aan ieders smaak en aan elk budget.

Free van burgbad: meubels met talrijke combinatiemogelijkheden

burgbad weet dat aan de hedendaagse badkamer meerdere eisen gesteld worden: ze moet modern zijn, een look hebben die bij iedereen past, over vele functionaliteiten beschikken, kleur hebben en samengesteld zijn uit originele materialen en texturen. En het volledige plaatje moet kloppen. De fabrikant beantwoordt al deze eisen met badkamermeubels die niet enkel perfect afgestemd zijn op het dagelijkse leven van de toekomstige eigenaar, maar die dat leven ook verrijken.

De Free-collectie zorgt voor vrijwel onbeperkte vormgevings- en combinatiemogelijkheden: met twee wastafeldieptes, van keramiek of mineraal gietwerk, en aantrekkelijke opzetmodellen. Of dubbele wastafels in drie lengtes; wastafelonderkasten met één tot drie laden, met dunne randafwerking van slechts 10 millimeter; en een veelheid aan fronten in matte of glanzende effen kleuren of met warme houtdecors. Kortom, Free staat voor perfecte aanpassing aan individuele wensen. De Free-meubels zijn ook geschikt voor kleine badkamers.

Opgeruimd staat netjes: ingebouwde stopcontacten en een brede spiegel zijn details die elke dag opnieuw vreugde brengen in de badkamer.

Het verfijnde design komt tot uitdrukking in de spiegel met de smalle ingebouwde LED-verlichting en in de halfhoge wandkast met kubus van getint glas, waarin de favoriete accessoires meteen opvallen.

Léo van Inda, de perfecte synthese tussen Italiaanse design, functionaliteit en budget

Léo van Inda, exclusief beschikbaar bij FACQ, is hét nieuwe badkamermeubel met moderne look en zuivere lijnen voor een badkamer in industriële stijl.

De matte lak, al zeer trendy in de keuken, doet nu ook z’n intrede in de badkamers. Naast de afwerking “glanzend lak” ligt de bijzonderheid van deze nieuwe collectie in de voorgestelde “mat lak” afwerking. Deze afwerking biedt twee belangrijke voordelen: vingersporen zijn niet zichtbaar en het voelt zacht aan.

Het nieuwe Léo-meubel met twee lades is te verkrijgen in negen trendvolle kleuren, van olijfgroen tot koffiebruin en van zwart tot cementkleur. Door het in het front geïntegreerde handvat oogt het meubel zeer modern. De geïntegreerde wastafelbladen in mineraalmarmer of keramiek en de Léa-accessoires in chroom gaan perfect samen met de pure stijl van het geheel. 

Met Léo van Inda, wordt de elegante en verfijnde Italiaanse stijl toegankelijk voor iedereen. De talrijke hoge elementen, rekjes en kolomkasten die de collectie aanvullen bieden optimale opbergmogelijkheden.

Unique is Aloé Vera van Delpha, een zachte en natuurlijke kleur voor de familiebadkamer

Ga voor een familiale sfeer met de nieuwe kleur « Aloé »: deze kleur inspireert zachtheid, zuiverheid en gaat perfect samen met hout getinte kleuren voor een natuurlijk gevoel.

Op de ruime wastafel is er naast de eenvoudige wasbak nog voldoende plaats voorzien om toiletgerief te plaatsen. In de bijhorende zeer grote spiegel kan heel de familie zich bewonderen. De kleinsten kunnen het houten opstapje gebruiken om aan de kraan te geraken. De mooiste producten kunnen uitgestald worden in de extra houten niche. En aan de muur worden gesloten gelakte kastjes afgewisseld met houten opslagruimtes, dit alles om de harmonie van de badkamer te bewaren.

Mya van burgbad: een badkamer in Scandinavisch design

De Scandinavische stijl vindt z’n inspiratie in de natuur: eenvoudig en functioneel. Al decennialang aantrekkelijk dankzij het karakter, de grafische vormen en de kleuren. Met Mya van burgbad, exclusief beschikbaar bij FACQ, is deze geherinterpreteerde vintage stijl helemaal terug in onze badkamer en zorgt er voor een frisse bries.

De warme ontspannen elegantie van Mya brengt openheid, licht en verfijning in de badkamer. Delicaat hout, edel leder, mat keramiek… dankzij het veelvoud aan materialen, kleuren en motieven kan men de oppervlakken van de nieuwe Mya-meubels van burgbad aanpassen aan de eigen smaak. Voor een lichte toets is er de variant in natuurlijk heldere eik en fluweelwit keramiek. Voor een donkerder geheel is er de afwerking met eik en zwarte keramiek.

Het design van de burgbad-meubels herinterpreteert het verleden en verzoent dit met de hedendaagse comforteisen: de grote klassieke lijnen zijn tot het essentiële beperkt, zowel voor apart staande meubels als voor de talrijke intelligent herontworpen accessoires zoals de bank, de handdoekdrager, de staande spiegel, de linnenmand, enz.

Deze hoogwaardige meubels passen in elke ruimte, zijn nooit te zwaar en bewijzen dat elegantie niet enkel voorbehouden is voor de grote badkamers. Er worden twee formaten aangeboden voor de wastafeleenheid: 650mm breedte voor kleine ruimtes of het royale model met een breedte van 1200mm. 

Luv van Duravit: meubels in pasteltinten en unieke finish

Het Luv-meubilair van Duravit wordt gekenmerkt door zijn zachte kleuren en Scandinavische elegantie. De Deense ontwerpster Cecilie Manz ontwikkelde exclusief voor Duravit een nieuwe kleurgeneratie met pasteltinten met matte en glazuurfinish, die het verfrissende karakter van deze reeks benadrukken.

De ovale opzetwaskommen uit DuraCeram® zijn verkrijgbaar in drie afmetingen en bekoren door hun subtiele lijnen, hun ruime bekken en hun strakke randen. Optioneel kan men kiezen voor een mat geglazuurd buitenoppervlak in wit, grijs of zandkleur. De combinatie met de glanzend wit geglazuurde binnenkant van de waskom zorgt voor een uniek en mooi contrast.    

De meubels zijn uitgerust met vier licht gebogen pootjes die in de hoogte verstelbaar zijn, en dienen als console voor de opzetwaskommen uit dezelfde reeks. Er zijn drie breedtes verkrijgbaar: 1788 mm voor twee waskommen, 1388 mm voor een enkele waskom en 688 mm voor het gastentoilet.

De zijdematte lak in de tinten wit, Nordic wit, taupe, steengrijs, lichtblauw en nachtblauw van de meubels geven de ruimte een heel eigen karakter. Ze kunnen naar wens gecombineerd worden met bladen in kwarts in drie perfect op elkaar afgestemde kleuren of in massief Amerikaans notenhout.

De nieuwe spiegels vervolledigen de exclusieve uitstraling van de serie. Ze zijn verkrijgbaar in drie breedtes van 500 tot 1600 mm en beschikken over zowel een geïntegreerde dimfunctie voor de LED-verlichting als een spiegelverwarmingssysteem. Alle modellen zijn naast de standaardhoogte van 800 mm ook verkrijgbaar in 1200 mm.

 

Download het volledige persdossier van FACQ via de link onder de foto’s.

De foto’s kunnen gedownload worden vanuit de mediagallerij.

Téléchargez le dossier de presse en FR ici.

PDF - 2.3 Mb

Klik hier om het persdossier in NL te downloaden.

PDF - 2.3 Mb

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met