De zeven badkamertrends van Facq voor 2024

Een combinatie van welzijn, durf en zachtheid in de badkamer

In 2024 definieert Facq badkamerdesign opnieuw door trends te introduceren die een samenspel van organische elementen en verfijnde elegantie, comfort en dynamiek bieden. De opkomst van organische vormen brengt een kalmerende, natuurlijke touch, terwijl de herintroductie van chroom een tijdloos raffinement toevoegt. Monochrome harmonie, thuis-wellness, heldere kleuren, gegroefde texturen, en duurzaam vakmanschap staan centraal. Samen geven ze vorm aan een vernieuwend tijdperk in badkamerontwerp bij Facq.

Organische vormen en de terugkeer van chroom: een fusie van natuur en elegantie

Asymmetrische, natuurlijke vormen bieden een rustgevende sensatie en transformeren badkamers in ruimtes van ontspanning en welzijn. Tegelijkertijd maakt chroom, een tijdloze klassieker, een sterke comeback. Verchroomde kranen, symbolen van elegantie en eenvoud, staan weer in de schijnwerpers en bieden een modern en verfijnd alternatief. ​ Wie de voorkeur geeft aan een meer geraffineerde look, kiest voor champagnekleurige of koperkleurige kranen, die dit jaar ook in de mode zijn.

Toon op toon en thuis-wellness: harmonie en comfort in het dagelijks leven

De monochrome, of "toon op toon", benadering van design valt op in 2024 en creëert harmonieuze, rustgevende ruimtes. Door te varieren met tinten en texturen, wordt eentonigheid vermeden en kleur toegevoegd. Beige-, terracotta- en groentinten domineren en bieden een kleurenpalet dat zowel zacht als elegant is. Tegelijkertijd blijft comfort een essentieel element in badkamerdesign, een trend die in 2024 onverminderd doorzet. Het gebruik van neutrale kleuren, natuurlijke materialen en warme houtsoorten verandert deze badkamers in echte oases van rust, met ruime inloopdouches en hydromassagesystemen voor een luxe dagelijkse spa-ervaring.

Felle kleuren en gegroefde texturen: dynamiek en karakter

Heldere, levendige kleuren winnen terrein in 2024 en brengen energie en positiviteit in onze badkamers. Van meubels tot accessoires, elk element is nu een element van kleur en vreugde. Bovendien breiden gegroefde oppervlakken, die voorheen beperkt waren tot meubels, zich uit naar andere elementen in de badkamer, waardoor textuur en karakter aan de ruimte worden toegevoegd.

Duurzaamheid en vakmanschap: een engagement voor een verantwoordelijke toekomst

In 2024 ligt de nadruk meer dan ooit op duurzame materialen en ambachtelijke afwerkingen. Deze trend getuigt van een verfijnd vakmanschap en een esthetische benadering. Accessoires en meubels met ruwe betonnen of keramische afwerkingen en het gebruik van natuurlijke stoffen belichamen authentieke, onconventionele luxe.

Zeven te onthouden trends voor 2024:

  • Organische vormen
  • De terugkeer van chroom
  • Toon op toon
  • Wellness thuis
  • Heldere kleuren
  • Groeven in overvloed
  • Duurzame, artisanale en handgemaakte materialen

Voor meer foto's, klik op deze link.

Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.