FACQ zet in op groene energie

FACQ, één van de belangrijkste spelers op gebied van sanitair, verwarming en hernieuwbare energie, wil zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Daarom installeerde FACQ in samenwerking met Enerdeal, een bedrijf dat industriële zonne-energiecentrales bouwt, onderhoudt en financiert, 10.000 fotovoltaïsche panelen op 17 van zijn sites.

Een groen engagement

FACQ is zich bewust van de impact die bedrijven hebben op het milieu. De plaatsing van fotovoltaïsche panelen is één van de meest gebruikelijke manieren om groene stroom op te wekken. Om ook de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, nam ​ FACQ in september van vorig jaar contact op met Enerdael. Samen implementeerden ze tal van groene oplossingen op verschillende FACQ-sites. ​

“ Wij zijn zeer blij om samen met de FACQ-groep aan dit groene project te werken. Het bedrijf deelt onze visie omtrent een duurzame energiebenadering en ontwikkelt een ambitieuze aanpak die velen tot voorbeeld kan dienen. De keuze voor zowel energiebesparende oplossingen als voor hernieuwbare energieproductie op de tienduizenden m² dakbedekking is niet alleen economisch en ecologisch zinvol, het is ook het bewijs van een bedrijfsstrategie die duurzame ontwikkeling, sociale verantwoordelijkheid en rendabiliteit combineert ”, aldus François Neu, medeoprichter en Sales & Marketing Director van Enerdeal.

Met het oog op het eigen verbruik heeft FACQ dan ook meer dan 10.000 zonnepanelen geïnstalleerd op zijn belangrijkste sites in Oostende en Aarlen. Qua rendement schat Enerdeal dat deze een jaarlijkse productie van 3.000 MWh aan groene stroom mogelijk maken. Dit is het equivalent van het jaarlijks verbruik van 850 huishoudens. Voor het milieu betekent dit een besparing van 1.440 ton CO2 per jaar. Dit komt overeen met een CO2-emissiebesparing van 12.000.000 km per jaar voor een wagen met verbrandingsmotor (gebaseerd op 120gr CO2-uitstoot per gereden km).

Naast de fotovoltaïsche panelen integreert FACQ in dit project ook elektrische mobiliteit door meerdere elektrische laadpalen te installeren op verschillende bedrijfslocaties. Deze laadpalen maken gebruik van de groene stroom geproduceerd door de zonnepanelen, en bieden klanten de mogelijkheid om hun wagen op te laden tijdens hun bezoek aan de winkel. Ook medewerkers kunnen er hun elektrische wagen of fiets opladen.

“ FACQ maakt deel uit van de oplossing voor de grote milieu-uitdagingen en zet zich in voor een duurzame toekomst. Dit door reeds lang innovatieve oplossingen aan te bieden die het energie- en waterverbruik beperken. Voor ons was het dus een heel natuurlijke stap om met Enerdeal samen te werken aan een aanzienlijke vermindering van onze ecologische voetafdruk. Dit engagement sluit dan ook naadloos aan bij de waarden van ons familiebedrijf ”, besluit Damien Vanden Dael, gedelegeerd bestuurder.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met