Facq's visie op de badkamer van 2022

Zuiverheid, persoonlijkheid, openheid, ruimte, liefde en behoud van de natuur zijn dé basis voor de meubeltrends die Facq vaststelde voor 2022. Het goede nieuws? Het is niet nodig om een badkamermeubel te kiezen en de andere op te geven: ze zijn allemaal perfect verenigbaar, in de badkamer, de keuken, het toilet... Kortom, in elke kamer van het huis. 

De alomtegenwoordigheid van de natuur ​ 

Een speciale band met de natuur ontwikkelen of onderhouden, is een van de grote trends van 2022. De natuur is aanwezig zowel in het ontwerp van de meubels als de patronen. Zo is er een meubel met afgeronde hoeken, een ronde wastafel en een badkuip met gebogen vorm. Bloemen- en plantenprints op de wandbekleding sieren de douche. Badkamermeubels en wastafelbladen uit hout, marmer of natuursteen zorgen bovendien voor een rustgevende cocon.

De voordelen van licht 

Ook ruimte en openheid staan centraal in 2022. Natuurlijk licht laten binnenstromen, zichzelf een blik gunnen op de natuur bij het nemen van een bad, en overbodige afscheidingen wegwerken. De wet room, het equivalent van een open keuken voor een badkamer, of een vrijstaand bad gecombineerd met een XXL-douche in de slaapkamer zijn erg populair dit jaar.

Vormen en kleuren met karakter ​ 

Vierkanten hebben een precieze vorm en sterke contouren. Ze drukken een stempel van ontegensprekelijke zuiverheid op de accessoires, wastafels en kranen van 2022. Grafische lijnen maken van verwarmingselementen echte decoratieve objecten, terwijl een asymmetrisch douchescherm een mooi optisch effect in de badkamer creëert. Zwart, antraciet en matte kleuren in plaats van glanzende tinten blijven populair, zelfs voor toiletten en wastafels. ​ ​ ​

Duurzaamheid, welzijn en technologie 

Dankzij slimme accessoires en geavanceerde technologieën, garandeert Facq water- en energiebesparing zonder in te boeten aan welzijn. Zo wordt kraantjeswater - plat, bruisend, koud of kokend – verkozen boven water in flessen, wordt de temperatuur van elke kamer op afstand geregeld én wordt de waterkraan aan- en uitgezet zonder hem aan te raken. Facq speelt verder in op de trends door gebruikers te laten genieten van de ongeëvenaarde hygiëne en het comfort van een douche wc, of van de voordelen van lichttherapie in bad of onder de douche. ​ ​ ​

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met