Wabi-Sabi doet ook zijn intrede in de badkamers van FACQ

Afspraak op het salon COCOON om de sanitaire nieuwigheden te ontdekken

COCOON is het salon voor interieurinrichting en decoratie. Dit jaar opent het salon zijn deuren op 15 november in Brussels Expo. FACQ zal er een reeks nieuwigheden voor de inrichting van de toekomstige badkamer voorstellen. De thema’s van COCOON, flesgroen en Wabi-Sabi, zullen ook bij FACQ in de kijker worden geplaatst. Afspraak in Paleis 4, op stand nr.4406: inspiratie gegarandeerd!

Wabi-Sabi doet ook zijn intrede in de badkamer

De filosofie “Wabi-Sabi” is momenteel zeer populair voor interieurinrichting. Het begrip “Wabi-Sabi" is afkomstig van Japan en combineert twee principes: Wabi betekent eenvoud en natuur terwijl sabi wijst op verandering doorheen de tijd, het verval van oude voorwerpen, het patina, de liefde voor oude objecten. Om dit thema te illustreren en de bezoekers van COCOON te inspireren, toont FACQ twee badkamers in “Wabi-Sabi”-stijl, met ruwe en natuurlijke materialen, in combinatie met pure en lichte kleuren. Deze badkamers worden afgewerkt met rieten accessoires, geweven kussens en behangpapier met een natuurlijk motief.

Combinatie van hout en kleuren

De nieuwe collectie Intuitive van Delpha focust op families en comfortabele badkamers. Het hout (decor met goudkleurige eikenboom), dat kan worden gecombineerd met één van de 16 beschikbare kleuren, creëert een warme sfeer in de badkamer en geeft de badmeubels karakter. Op COCOON presenteert FACQ de collectie met licht hout in combinatie met de kleur Aloë Vera. Op functioneel vlak biedt FACQ drie originele oplossingen aan om zichzelf te bekijken en de nodige opbergruimte te creëren: de ronde spiegel, een spiegel met legplank of een volledig badkamermeubel. De vlakke wastafel met pure lijnen is beschikbaar in versies met een breedte van 80, 100 en 120 cm, met de waskommen aan de linker- of rechterkant, en in een versie van 140 cm met twee waskommen. Dit meubel kan dus worden aangepast aan alle ruimtes. De kast met een hoogte van 124 of 152 cm is ook de ideale oplossing voor slimme opbergruimte. Uit deze collectie haalt FACQ ook slimme oplossingen om opbergruimte te creëren in de wasruimte.

Soberheid en elegantie

Op COCOON richt FACQ ook een badkamer in met de meubels uit de collectie Unique van Delpha in de kleuren greige, zwart en mat wit. In deze ruimte kan de bezoeker proeven van een luxueuze en rustgevende zensfeer voor een classy chic badkamer met vitrinekasten als opbergruimte en de prachtige kast, Trésor, die is ingericht als ideale plek voor make-upartikelen. De badkuip Tenby in Liquid Silver, is exclusief verkrijgbaar bij FACQ en trekt ongetwijfeld de aandacht van alle bezoekers dankzij het hoogtechnologische spiegeleffect. Deze badkuip is zeer ergonomisch en beschikbaar in vier kleuren (zilver, koper, roségoud en goud) om te fonkelen als duizend lichtjes in de badkamer.

Flesgroen, ook in de badkamer

De kleur die dit jaar in de kijker wordt geplaatst op COCOON is flesgroen! Deze kleur is op de stand van FACQ te ontdekken met de waskom Aqua van Alape. De drie chromatische kleurschakeringen Deep Blue, Deep Green en Deep Indigo zijn geïnspireerd op de kleuren van het water. De waskom valt op dankzij de schitterende oppervlakte, met een uniek kleurverloop voor elk stuk. Daarenboven varieert de kleur in functie van de verlichting in de badkamer.

 

FACQ bezoeken op COCOON? Mail ons en wij zorgen voor de persaccreditatie.

Klik hier om het persbericht in NL te downloaden.

DOCX - 34 Kb
Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met