De badkamer van morgen

Fabrikanten blijven innoveren en komen steeds met nieuwe trendy producten op de proppen. Het zijn trends die blijven evolueren en ondergebracht zijn in vijf grote thema’s die FACQ op BATIBOUW voorstelt: Minimal, Green, Calm, Luxury & Energy.

Het minimalisme: zonder tierelantijntjes

Wat zouden badkamers zijn zonder de klassieke kleuren zwart en wit? De combinatie van zwart en wit is een vaste waarde die persoonlijkheid geeft aan een badkamer zonder er nog veel te moeten bij verzinnen. Het idee is om terug te keren tot de basis en de eenvoud te omarmen voor een zo stijlvol mogelijke kamer. De badkamermeubels van EDTION 11, de douchearmatuur van IXMO en het kraanwerk EDITION 400 van KEUCO komen allemaal in intens zwart met een matte of glanzende afwerking en passen perfect bij een minimalistische badkamer. FACQ biedt ook de nieuwe slimme wandbekleding Easystyle van Hüppe aan. Deze samengestelde aluminiumpanelen, beschikbaar in onder andere mat – of marmerwit, veranderen de look van je badkamer volledig zonder enige moeite. 

Green touch

We besteden meer en meer aandacht aan het milieu en duurzaamheid en laten de natuur ook meer en meer binnen in onze badkamer. Deze kamer wordt een waar toevluchtsoord voor design en ecologie door groene kleuren of natuurlijke materialen zoals hout te gebruiken of te besparen op energie. Om energie te besparen stelt FACQ bijvoorbeeld de nieuwe generatie WC-douche van Duravit SensoWash® Starck f voor. Dankzij deze WC-douche was het nog nooit zo aangenaam om het kleinste kamertje een bezoek te brengen.

Kalmte en rust

De badkamer wordt een oase van rust en ontspanning dankzij de terugkeer van traditionele materialen die een zeker comfort bieden. De kleuren van dit thema zijn warm, aards maar ook ‘nude’. FACQ stelt Evasion van Delpha voor, een pure stijl die zin geeft om te ontspannen in een sfeer die zen en huiselijk aanvoelt dankzij het gebruik van licht hout in verschillende badkamermeubels.

Een vleugje luxe

Een vleugje goud, zwart of marmer zorgt meteen voor een elegante en luxueuze badkamer. Fabrikanten zitten boordevol ideeën om de badkamer allure te geven zonder de hele bling bling. Net zoals bij badkamers in minimalistische stijl, zorgt een combinatie van de witte Easystyle-panelen met Black Concept-accessoires van KEUCO voor een chique en trendy sfeer. Liever hout gecombineerd met zwart marmer? Het gamma Indissima van Inda brengt een vleugje moderniteit binnen in de badkamer maar behoudt wel haar chique en pure uitstraling.

Overal kleur

Ook al zijn zwart en wit nog altijd de grote trend, toch moeten kleuren niet onderdoen. Zo zorgt FACQ voor een badkamer vol design en pit met een vleugje kleur op accessoires, douchewanden en zelfs lavabo’s! Dit is wat DUSCHOLUX onder andere met haar gamma transparante, gekleurde douchewanden ‘Air Colours’ aanbiedt. Deze douchewanden vormen trouwens een mooie combinatie met de gekleurde Ipalyss lavabo’s van Ideal Standard.

De meeste van deze nieuwigheden worden voorgesteld op Batibouw 2020 in Brussels Expo (Paleis 7, stand 211). Voor meer informatie, ga naar de newsroom van FACQ of naar hun website.

Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met