Persdossier van FACQ - Batibouw 2017

De badkamer is onze favoriete plek in elke woning, waar we voor onszelf zorgen, een aangename tijd beleven. We komen er allemaal, en niet alleen om ons te wassen. Sommigen vertoeven er uren, anderen niet langer dan vijf minuten. We wassen er soms ook onze kleren, verzorgen er onze pijntjes, maken ons er mooi. Het is eveneens de plek waar we beslissen om eindelijk iets aan onze lijn te doen, of waar we ontdekken dat we volwassen worden. Vaak zouden we willen dat onze badkamer groter was, fraaier vormgegeven, comfortabeler en milieuvriendelijker.

FACQ beseft dit allemaal ten volle en helpt de Belgen al 130 jaar bij de ontwikkeling van hun gedroomde badkamer, met oplossingen voor de meest alledaagse handelingen: slimme en vernuftige opbergmeubelen, accessoires die het nuttige aan het aangename koppelen, handdoekradiatoren om de badhanddoeken te drogen die de kinderen in het rond laten slingeren, elegant én waterbesparend kraanwerk, alles-in-één-douchecabines, maar ook extra grote douches op maat van iedereen, … FACQ stelt al deze gebruiksvriendelijke en trendy designoplossingen voor op Batibouw. Op stand 211 in Paleis 7 ontdekken bezoekers de trends van 2017 en de nieuwigheden uit de sector.

De trends van 2017

  • Sinds enkele jaren staat de hele woning in het teken van connectiviteit, ook de badkamer. Technologie stelt ons in staat om het debiet van de kraan te controleren, de radio aan te zetten vanonder de douche en zelfs te genieten van een evenwichtige sound met de badkuip als klankkast.
  • Ook in 2017 nemen de mogelijkheden op het vlak van personalisering toe. Nieuwe materialen doen hun intrede: hout en betonimitaties. Badkamerstijlen zijn gevarieerd en geven op een originele manier invulling aan elke persoonlijke wens.
  • Om zich een weg te banen door de vaak te kleine badkamer, wringen fabrikanten zich in bochten met plaatsbesparend meubilair, het een nog slimmer dan het ander.
  • Design en minimalisme: dat zijn de belangrijkste trends in de kraanwereld in 2017. Badkamerkranen laten zich bedienen met één of twee handen, of zelfs zonder handen.

Advies en inspiratie

Er zit steeds meer variatie in de manier waarop we badkamers samenstellen en het aantal fabrikanten op de markt is talrijk. Voor de consument is het allesbehalve evident om met de talloze beschikbare producten een aangename badkamer te creëren, op maat van zijn levensstijl. Daarom zijn de specialisten van Facq aanwezig op Batibouw. Vanuit hun constante zoektocht naar trends en nieuwe producten helpen ze de bezoeker bij het samenstellen van een zo functioneel mogelijke badkamer.
Op de stand van FACQ ontdekt de bezoeker alle badkameroplossingen in 3D op een aanraakscherm, en kan hij informatiefiches opvragen over de producten die hem interesseren. Ter plaatse kan hij bovendien technische productfiches naar zichzelf doorsturen via e-mail. Zo verzamelt hij alle nuttige informatie voor de renovatie of herinrichting van zijn badkamer.

Thema's van de persmap

76 % van de Belgen surft in de badkamer

99% van de Belgen wil een badkamer die anders is dan alle andere

7,8 m², zo groot is de gemiddelde badkamer

87 % van de Belgen doet het graag rustig aan

61% van de Belgen wil water besparen met aangepast kraanwerk

 

Klik hier om het persdossier van FACQ te downloaden.

PDF - 4.6 Mb

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Facq

Sinds 1880 is het Belgische familiebedrijf FACQ gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen. Het nationale merk heeft 17 Showrooms, 47 PROcenters verspreid over het hele land en drie regionale magazijnen.

 

Neem contact op met